Gårdagens ridpass!

Jennifer var sjuk så jag fick rida två hästar :)

Först red jag vito som hade vilat ett par dagar då han vaccinerats, han var pigg och rätt spänd i början, hoppade till några gånger under passet och så. Men jag red mycket trav i lättridning och försökte få honom att sänka sig och gå i en låg form med stöd i bettet. Vilket jag tycker att jag lyckades med i slutet av passet, även fast det var riktigt jobbigt tyckte han.

Så jag är jätte nöjd med vito!

Sen var det Shadows tur! Tänkte rida barbacka och efter jag lett fram så satt jag upp. Jag hände direkt att han var väldigt pigg och frammåt när jag travade fram. Efter ett tag skulle jag fatta gallop, trodde jag...det blev någon form av rodeshow så fort jag försökte fatta gallop med bocksprång efter bocksprång, vilket inte är helt lätt ATG sitta på barbacka, men jag lyckades. Efter ett tag insåg jag dock att det var bättre att hämta sadeln, för säkerhetsskull. Hahaha inte ofta man behöver hämta sadel på en 26 åring för att dem bockar så mycket. 


OBS! Jag rider INTE i rollkur, utan försökte hålla upp hans huvud i gallopfattningen så att han inte skulle bocka, vilket han gjorde ändå, detta resulterade att han böjde så mycket på nacken! 


Mitt i ett bocksprång hahaha 

Kram Caroline

Fotodag med hästarna!

Idag fotade våran vän Vendela Henriksson lite på våra hästar, och vi hjälpte även henne med att fota sin ponny, fixade knoppar och så :)


Bilder som togs under dagen. 

Bild 1 + bild 2 är fotade på kameran på bilder som togs på Don.

Bild 3 knopparna jag gjorde på Vendelas ponny

Bild 4 när vi håller på och fota Don

Ni kommer få se färdiga fina bilder sen :)

Kram Caroline 

Ny klippt och ny badad häst!

Shadow fick lyxen att bli både klippt och badad idag! Mysigt tyckte han!

Mysigt mysigt!

Kram Caroline 

Blev ingen ridning..

Istället blir det hemma i sängen som gäller ikväll. När jag kom hen började jag känna mig yr och febrig, har lite feber och då ska man ta det lugnt, så jag får vara hemma och vila. Lite tråkigt att inte få rida, men men.

fick i alla fall en bra rapport ifrån Shadows medryttare, shit vad hon lär sig fort, om hon vill kan hon lätt bli en av Sveriges duktigaste ryttare i antingen hoppning eller dressyr, hon har knappt ridit ett år och rider Shadow i alla gångarter själv och bitvis i form, liksom hur duktigt är inte det?


Klart kungen skall ha en duktig och gullig medryttare!

Kram Carolinw

Äntligen!

Jag har äntligen skrivit klart två matte prov, jag hade ett igår (e-del) och ett idag (C-A -del), fan vad jag har pluggat och fan vad skönt att det är klart!


Det gick helt ok tror jag, men gymnasiematten är inte direkt enkel..tyvärr. Sista kursen i trean är något jag inte direkt längre efter. Jag har ett prov imorgon också, med det får jag plugga till efter skolan och efter stallet, för ikväll ska jag rida :)

Lite såhär får man tänka om denna vecka...

Antingen Don eller Vito, tror det blir vito, skall bli riktigt kul, han vilade igår så det lär vara en pigg och glad häst att sitta på ikväll! 


Kram Caroline

Planera efter sina mål!

Att ha höga mål och att planera för att nå dem! Jag har väldigt höga mål och då gäller det att ha en tydlig planering med del mål för att på bästa sätt ha möjligheten att faktiskt nå dem.

Steg 1:
Välj ett långsiktigt mål 2-5 år framåt tycker jag är en bra tidsperiod om man skall ha höga mål, har man lägre mål som man tror att man kan nå tidigare väljer man en kortare tidsperiod.

Här får man tänka på vad man har för förutsättningar och vilka förutsättningar som är rimliga att man har under denna tidsperiod. Vad har man för häst? Hur stor ekonomi har man? Osv.

Jag tittade på mina förutsättningar vad jag kan tänkas ha för förutsättningar inom närmsta framtiden. Jag valde då att sätta målet YR SM i dressyr, och fram tills jag är 21 då det är Max åldern för att få tävla YR SM.

Steg 2:
Här kollar jag på vad som krävs för att kunna tävla YR SM. Jag kollade vilka rörelser som man skall ha med i sin kur, för att kunna veta vad jag faktiskt behöver lära mig och hästen för att kunna rida ett YR SM. Detta krävs i kuren:Steg 3: jag sätter upp delmål för att enklare kunna veta vad jag behöver ha gjort när för att kunna tävla SMet. Här kollar jag upp hur alla kval går till och listar dem baklänges, samt skriver upp när jag vill ha nått dem för att ha god möjlighet att nå mitt mål. Detta listar jag baklänges:Sommaren 2017 - YR SM(20 år gammal fyller 21 senare det året) 

Senast årsskiftet 2016/2017 - Kval till SM (två ritter med minst 64 % i FEIs lagtävlansprogram/mästerskapsprogram)

Senast Första halvåret 2016 - kvala upp till nationella Msv:À 

Senast sista halvåret 2015 - kvala upp till nationella/ regional Msv:B (så möjligt att kvala till nationell Msv: A)

Senast första halvåret 2015 - debutera Msv: C

2014-2015 : träna mycket hemma och tävla enklare tävlingar för att få rutin.

Detta är alltså mina delmål, översiktligt och rätt snabbt planerat.

Steg 4: börja träna för varje delmål och ha alltid det slutliga målet i bakhuvudet så att man vet vilka delar man behöver träna mer på för att sedan kunna utveckla till svårare rörelser.

Kram Caroline 

Drömmen om egen hästgård!

Jag har läääänge drömt om att bo på en alldeles egen hästgård, helst en egen byggd så man kan bestämma hur exakt allt skall vara. Jag vet inte hur många gårdar vi tittat på, mest för att drömma då dem allra flesta ligger för långt bort eller är alldeles för dyra. Nån gång i bland hittat man en gård som verkar nästan för bra för att vara sann, men så kommer det något problem tillslut ändå. Det verkar alltid finnas problem med alla hästgårdar i närheten av Stockholm.

Just nu vill jag nog inget mer än att kunna köpa en hästgård och hålla på med hästar och hästverksamhet efter gymnasiet. Jag ser verkligen inte ett liv utan hästar, och just nu känner jag att jag bor alldeles för långt ifrån mitt liv som jag vill leva. 30 min med bil till mina älskade hästar är för långt. Men det finns inte så mycket att göra. 

Kag får fortsätta kämpa med skolan och försöka starta ett bra företag så jag kan tjäna egna pengar så att jag kan köpa en höst gård. För det är ju verkligen drömmen!

Tänk att kunna se detta ifrån sovrumsfönstret!

Kram Caroline

Unghäst ridning idag!

Idag blev det inget annat än att rida på en liten bebis (i alla fall i huvudet, hahah) till häst. En tjej i stallet var borta över påsk och frågade om jag och Jennifer hade möjlighet att rida hennes Freddie idag och imorgon, vi sa självklart JA! Jag brukar försöka rida så mycket höstar jag har tid med, då man utvecklas som ryttare varje minut man sitter på hästryggen!

Han är som sagt bebis och inte så stark, men han skötte sig bra! En riktigt snäll häst som har ett hjärta av guld, man känner verkligen att han inte kommer hitta på något dumt!


Shadow solade lite i hagen när vi kom, min lilla bebis, han ville helst ligga kvar när jag ville ta in honom, haha.

Kram Caroline 

Hur motiverad?

Hur motiverad blir man inte av att se alla fina hästar och duktiga ryttare i "world cup" finalen? Charlotte och valegro tog hem segern (oväntat, hahaha) men jag slutas inte imponerad av henne, hon verkar så givmild mot valegro, klappar honom mitt i ritten och visar honom att han är duktig. Imponerande!
Men sen får vi INTE glömma våran Tinne och "Anton" som tog en fjärde plats, riktigt duktiga var dem! 

Man blir så motiverad, och jag kommer drömma och sträva efter att en dag få stå där själv! 

Kram Caroline

Ingen ridning?

Någonting har hänt med min rygg, jag har väldigt ont i den och har inte samma rörelseförmåga, förmodligen en låsning eller liknande.

Jag tror att det hände när jag red på en kompis häst och slets ur sadeln, förmodligen knäcktes ryggen till då. Jag har haft ont i tre dagar nu och tänkte att jag skulle kolla med skolsköterskan vad jag kan göra åt saken. Hon tyckte att jag skulle kolla upp det med en läkare samt att inte rida idag, tills jag kan träffa en läkare imorgon fm. Får se hur kag gör, kanske lyssnar på henne för det här är inte roligt..


Gammal bild!

Kram Caroline

Känner mig kritiserad och granskad!

Någontning jag har jätte problem med är att jag väldigt väldigt ofta känner mig granskad och kritiserad, detta gäller framförallt inom ridningen, jag har haft vääääldigt svårt att rida inför andra speciellt på andras hästar, och om ägaren till hästen är med...shit då blir jag nervös. 

Jag känner mig ofta väldigt utstirrad och dömd, är det någon som kommer tycka att jag rider dåligt, är det någon som tycker att jag sitter dåligt? Rider fel på deras häst? Jag kommer ihåg när vi provred en storhäst, första storhästen vi provade, vi hade åkt flera timmar och jag tyckte det var väldigt jobbigt att rida på en okänd häst när någon främmande människa står och tittar på och ger kommentarer och tips. Det är ju bara för att vara snäll, men väldigt jobbigt tycker jag.


Idag var ett sånt tillfälle där en stark känsla av kritik väcktes, oron att inte duga till, det var faktiskt inte i en sån situvation jag beskrev ovan utan något jag råkade se på internet.

Jag tycker att det är jätte jobbigt och skäms faktiskt lite över en egenskap jag har eller vad man skall kalla det, men ibland i vissa situvationer har jag väldigt svårt att glädjas åt att det går bra för andra. Oftast är jag väldigt duktig på det och framförallt utåt, men inne i mig blir jag så arg och besviken på mig själv att glädjen för nån annans framgång snabbt byts ut mot att jag blir arg och besviken på mig själv.


Jag borde tänka lite mer såhär, men det är någonting jag har väldigt väldigt svårt med, tyvärr!

Kram Caroline

Gulligaste kommentaren ever!

Igår fick vi en gullig kommentar och av ingen mindre än Shadows tidigare ägare!


Man blir så glad att få höra av någon som hade Shadow i hans yngre dagar att han ser fräsch ut och att hon tycker att det är bra att han hamnade hos oss, och det är vi också! Shadow är värdens underbaraste ponny som man inte kan annat än att älska! Och skälvklart ska han bli pussad ifrån Kristin!

Och Shadow har gett oss en fantastisk grund som hon skrev i sin kommentar! Han är helt underbar och har lärt oss så mycket!

/Caroline

Hitta knappar

Jag och min syster har som sagt börjat att rida en häst i stallet en del, Vito, denna häst är grymt fin men inte helt enkel, det är mycket ridning och på en känslig häst. Därför var passet igår helt underbart, jag hittade typ 1000 knappar och det kändes så bra!

Red mest för att vito skulle ta ordentligt stöd och det kändes jätte bra, väldigt roligt att ha ett sånt pass där allt klickar.
Jag gillar verkligen den här hästen och det känns som att det kommer att bli väldigt bra, jag har även märkt att min hand är förjävlig där måste jag jobba mycket, men det är bara att kämpa!!

Kram Jennifer

Red två hästar igår!

Igår blev det så att jag red två hästar faktiskt! Först red jag Shadow, det började med att jag skrittade ut med Karin och hennes unghäst som lite stöd och draghjälp till hästen. Sen gick vi tillbaka och då red jag lite kort lösgörande på utevolten innan jag ledde av honom, så fin var han, mjuk och helt underbar!


Får bli en gammal bild på mig och kungen!

Sen blev jag förfrågad om jag ville rida en annan häst i stallet, en häst jag aldrig ridit förut, som heter Linus. Han var ganska seg så jag fick jobba mycket med benen, jag var helt svettig när jag var klar, men en trevlig häst som har utvecklats jätte mycket sen han kom till stallet.

Kan tillägga lite om lördagkvällen, mamma och pappa var borta så jag och Jennifer tog en riktig systerkväll, vi gjorde egne sushi och satt ocv åt ben and Jerry framför gladiatorerna, myskväll med andra ord!


Våran hemma gjorda sushi, ganska nöjda med både smaken och utssendet för att vara första gången :)

Kram Caroline

Fransar!

Igår satte jag på fransförlängningar och åh vad underbart det är att ha :D helt fantastiskt att vakna och se sminkad ut, dock tar det nog ett tag att lära sig alla "regler" då man inte får klia sig i ögonen osv, och jag är nog inte så bra på det än, jag lär nog därför få fylla på mer än vanligt i början.


Helt underbart att ha så långa fransar! 

Kram Caroline

Blir berörd!

Man blir berörd av att läsa om andra som är med om tragiska saker? Så är det! Jag läste idag denna artikel:

Och blev väldigt berörd, kanske är jag lite extra känslig eftersom jag själv behövde säga farväl till fina Yade för inte så länge sedan. Jag följer ryttareliten slaviskt där Charlotte är med, och det gör på något sätt att man blir ännu mer berörd av händelsen. 

Jätte sorligt och tråkigt och jag som vet hur det känns önskar inte ens min värsta fiende att behöva ta bort sin älskade häst, som faktiskt också är en vän.

Kram Caroline

Lättlurad unge..

Igår var det första april, alltså dagen för aprilskämt.. Vi fick se många hästrelaterade aprilskämt ute på sociala medier, och webb tidningar för hästsporten. 

Några skämt var:


Den ända jag gick på helt var den sista med avståndsbedömnings lösningen.

Sen gick jag på den gällande bidrag dör skunkar samt att lisen och Peder köpt islandshäst i några sekunder innan jag kom på att det var första april.

Jennifer dock.. Hon gick på i stort alla dessa skämt...även att roffe sadlar om till dressyr.. Lättlurad brud där asså..

Kram Caroline Skola och gym!

Påväg hem ifrån en ganska bra dag i skolan, som avslutades med ett stenhårt benpass, älskar känslan när man knappt kan gå efter ett set, jag lär ha ont i ben och rumpa imorgon, hahaha.


En av mina favorit rumpövnibgar, den bör testas av er gymmande läsare.

Nu när jag kommer hem blir det lite pluggande innan en härlig kväll framför Ryttareliten, veckans höjdpunkt utom fredag typ. Älskar programmet och längtar varje tisdag tills klockan skall bli åtta och jag skall kunna mysa ner mig under täcket och för i alla fall en timme få komma in i den världen och se hur det verkligen är, på riktigt.

Hoppas ni haft en bra dag! Kram Caroline

RSS 2.0