Lång dag i sängen..

Blev en lång dag i sängen..vaknade med migrän och haft det hela dagen, det blev alltså ingen skola eller stall för mig idag. 

Såg förövrigt denna bild idag och är så tacksam över att jag har mina fina vänner <3 till er!!

Don och Shadow fick förövrigt vaccin och vi tog blodprov på Shadow idag. Så mamma kunde rätt enkelt sköta stallet ensam idag eftersom både don och Shadow skulle vila, sen tömkörde hon Vito. Blodprov tar vi på Shadow ungefär en gång per år för att se att alla värden är som dem ska på en äldre häst, vi vill märka om det är några dåliga världen snabbt, så att vi snabbt kan försöka hjälpa till att få dem till rätt nivå igen, med hjälp av kosttillskott och liknande. Vi har tagit det tidigare på Don, men eftersom han hade så bra värden förra året och mår prima i övrigt så hoppade vi över det iår.


Tar ni blodprov på era hästar?

Kram Caroline


Ny hjälm?

Jag skall köpa en ny hjälm, då jag fått det i present av mamma och pappa (julklapp faktiskt, hahaha går det snabbt här eller)

Jag är rätt inne på att köpa en ventilationshjälm, då den jag har nu är sammet, och då kan man växla lite ju. Jag är lite inne på dessa:


Tror denna skulle vara sjukt snygg tillsamans med kavaj på tävling.


Även uvex har jätte mycket snygga hjälmar, deras priser är dock inte lika bra och jag tycker att det är ett för stort steg emellan en enklare modell på ca 1000 kr och sen dem med bling och liknande går snabbt upp till 2000-3000 kr.

Vad tycker ni för hjälmar är snygga? Och vilka tycker ni passar även på dressyrbanan?

Kram Caroline

Grattis mamma!

Igår kväll under Stockholms läns ridsportsförbunds årsmöte så blev mamma återvald till ordförande i styrelsen! Grattis mamma! Och hoppas att du även detta år kommer ha kul och få nya roliga erfarenheter!


Bild lånad ifrån Stockholms läns ridsportförbunds Facebook sida

Åter igen Grattis mamma!

Kram Caroline

Djur eller porslinshästar?

Jag var inne på en blogg där det fanns en kommentar gällande att många tävlingshästar inte fick gå i hagar och blev behandlade som porslinshästar, istället för djur. Samt att allt deras resande inte kan vara någonting dem trivs med. Detta är ett ämne som jag tycker är väldigt intressant och tänkte skriva mina åsikter kring ämnet!

Jag är personligen en person som tycker att hästar skall få vara hästar och ha kompisar och gå i hage. Men sen får man se hästar lite som individer på samma sätt som man ser människor som individer, vissa hästar älskar säkert att åka på tävling varje helg, medan vissa inte alls gillar det inte alls. Och sen skall man inte tvinga hästar till att bli något dem inte är, på samma sätt som att man inte tvingar en människa att bli något den inte är. 

Hästarna som ligger på topp måste trivas med det och tycka om det, annars hade dem inte presterar så bra som dem faktiskt gör. En häst som inte trivs med att åka runt så mycket, så kommer man att märka det på resultaten samt på hur hästen verkar må. Dock tycker jag att om man märker på sin häst att den inte trivs med tävlandet och allt resande, nej då tycker inte jag att man skall tvinga den till det. På samma sätt som att man inte skall tvinga sina barn att tävla i en sport som dem inte vill tävla i, även om dem är hur talangfulla som helst.

Shadow och sin hagkompis Victor!

Sen att många hästar inte får gå i hage så mycket bara för att dem i tävlingshästar, det stämmer. Men här tycker jag att man får se det som att även om dem är djur så är dem också elitidrottare. tror ni att våra elitidrottare inom tex friidrott är ute med sina kompisar på klubbar speciellt ofta och dricker alkohol? Så där får man hitta en balansgång mellan hur man skall behandla djuren, som djur eller elitidrottare?

Jag tycker dock att djur ska vara djur och hade gärna sätt att hästarna fick vara ute i hage längre än vad dem får och helst med kompisar, men det medför också en risk, och dem är ofta värda för mycket pengar för att ta den risken...och det är lite tråkigt.. Jag hörde en gång av en bekant "om man inte vågat låta sin häst ha en hagkompis och gå i hagen, så är hästen för dyr för en"
Det tycker jag är tänkvärt...man skall kanske inte köpa hästar som är så dyra om man då är livrädda för att dem skall förlora pengarna.

Dock tror jag att man många ryttare är så försiktiga med sina hästar för att dem inte vill missa viktiga tävlingar, och inte direkt för pengarnas skull. 

Avslutande vill jag säga att jag förstår elitryttares som är så försiktiga med sina hästar, men jag tycker att hästarna egentligen skulle få gå mer i hagen, dem skulle kunna köpa en häst som är hur snäll som helst i enbart syftet att ha den som en hagkompis.

Vad har ni får åsikter krig ämnet?

Kram Caroline

Vilka kommer till toppen?

Mycket snack om ryttareliten nu, att det bara är personer med rika föräldrar som är med och representerar ridsporten..ja så är det kanske i programmet, men inte i verkligheten, och även i programmet framgår det väldigt väl att det inte är föräldrarnas pengar som har haft störst betydelse..I senaste programmet berättar Charlotte att hon alltid velat ha en häst men fick som första häst vid sexton års ålder, och att hennes föräldrar inte gått in med några större summor pengar i hennes intresse förens hon först bevisat att det faktiskt även kan vara en investering med hästar, och att det var först då hennes pappa investerade med fina hästar till henne.

Även ett förhandsklipp har cirkulerat där  lisen berättar att hon inte ens gick ut grundskolan för att hon istället ville satsa på hästarna. Så visst pengar hjälper väldigt mycket, men jag tycker ändå att ryttarna i ryttareliten gång på gång visar vilket hårt slit det ligger bakom och att det är det som är det avgörande.
Jag tror att alla som vill lyckas kan det, om man ger sig fan på det och kämpar som om det handlar om att överleva..då tror jag man kan lyckas. 

Kramar ifrån Caroline


Blir så motiverad!

Jag blir så galet motiverad av att se ryttareliten med dem duktiga ryttarna som har möjligheten att ha så mycket fina hästar och satsa så hårt. Det nästan kliar i hela kroppen på mig och jag skulle vilja åka till närmsta bästa stall och trimma hästar i timmar! Jag vill va på samma nivå som dem nån dag, jag ser dock vissa tendenser som jag är livrädd för att hamna i, och det är att bara rida, att ha folk som gör allt åt en? Okej att mocka eller städa och fixa i stallet, det har inte jag något extremt behov av att göra, även om det är väldigt roligt ibland. Men jag ser skötandet av hästen som en stor del i sammanhållningen i ekipaget och för att kunna lyckas optimalt på hästryggen så tror jag att man måste ett band till hästen, även på marken.
Programmet har fått mycket kritik för att det framstår som en sport som är väldigt matriell där det krävs mycket prengar, i första och andra avsnittet fick jag ingen bra bild alls av Charlotte då hon ärligt verkade väldigt bortskämd och som att hennes pappa hade "köpt" mycket av hennes framgångar, i detta program berättade hon att hon fick sin första häst när hon var sexton och att hennes pappa gick in med mycket pengar efter att hon hade börjat klara sig ordentligt själv. Jag tycker även att det var väldigt kul att få se hur hon hanterade hennes döttrar och deras ridintresse, även om det var en ganska kort snutt. Hon växte väldigt mycket i mina ögon i detta program faktiskt! Väldigt kul tycker jag eftersom hon och Rasmus nu är dem som lite representerar dressyren för det svenska folket eftersom vi faktiskt får möjligheten att se så mycket om deras liv!

Vad tycker ni om programmet? Påverkar det er på något sätt?

Kram Caroline 

Presentation klar!

Jag och min kompis Frida har i många veckor nu jobbat med en fördjupningsippgift i EU-rätt. Vi skrev om Schengen sammarbetet, och har lagt mycket tid på detta. I morse höll vi presentationen vilket var det sista på just den här uppgiften, så himla skönt och vi fick även bra kritik av läraren. Vilket känns toppen, han sa att vi förmodligen hamnar på ett B vilket är väldigt bra då uppgiften är väldigt stor och svår. 


Så himla skönt, citatet ovan stämmer verkligen, i alla fall i dethär fallet :) helt underbart :)

Kram Caroline


Devito!

Devito är en häst ni har fått sätt lite här på bloggen kommer ni få se mer av, det är en jätte fin häst som vi skall testa att rida i en månad nu, och om allt går bra så kommer vi fortsätta rida honom!
Så förhoppningsvis kommer allt flyta på bra och att vi kommer ha jätte kul med Devito :)

Kram Caroline 

Ryttareliten! - öppnar upp ögonen

Nu har två avsnitt av serien visas och det gör det för mig mer och mer tydligt att pengar verkligen har en stor del av den här sporten. Vi ser hu Charlotte har en pappa som köper dyra fina hästar till henne, och hur mycket pengar hästarna är värda. Att hästar är dyrt det vet jag redan, att dem hästarna på den nivån kostar flera miljoner är heller ingen nyhet, men jag tycker att det är så tråkigt med ridsporten, att man måste ha pengar för att lyckas, eller att man har rätt kontakter och hittar folk som vill sponsra en.
Jag skulle gärna tävla på den nivån som ryttarelitens ryttare är på, och jag har ganska länge förstått att ha pengar är viktigt!

Och jag har gjort val i livet där efter, kag hade kunnat gå ett ridgymnasium, men insåg rätt snabbt att det är alldeles för lite pengar för att ha råd med egen häst om man blir till exempelt hästskötare. Istället planerar jag att gå lite andra vägen, jag valde ekonomi programmet med hopp om att kunna starta framgångsrika företag och därefter köpa fina hästar. Och ryttareliten och ryttareliten: stallet gör det ganska tydligt för mig att det nog är rätt väg att gå. Jag kämpar såklart på så gott jag kan med ridningen på vägen och ser att hästar är något jag kommer hålla på pch brinna för i hela livet, men jag inser ganska snabbt att det är rätt omöjligt att lyckas utan ett stort kapital bakom sig.

Vad tycker ni om programmet och sporten?
Kram Caroline

Mysigast värre!

I lördags sov vi över hos våran bästa vän Ida. Ida och hennes familj har byggt en jätte fin hästgård där hon har sina två ponnyer Elsa och Knippe, så vi tänkte hur kan vi börja dagen bättre än att rida ut? Så vid 8 var vi nere i stallet och gjorde iordning hästarna för en lång uteritt. Det var blåsigt och hästarna var mer än taggade, haha.

Jag red hennes C-ponny Elsa och testade på att vara hoppryttare al in, jag jobbade henne inte ens i form utan jag körde hoppryttare all in, hopp sadel, hopp hjälm, aa det va sjukt kul att få rida utan krav, vilket inte händer så ofta. Oftas vill jag ju åstakomma någonting med hästen och ridningen, att vi ska komma framåt. Detta var verkligen en otroligt mysig morgon med fint väder och det perfekta sällskapet, UNDERBART!


Stackars Jennifer fick springa med hhahaha!

Kram Caroline :)

Bild ifrån igår!

Igår kom ingen mindre än Sveriges statsminister Fredrik "Freddan" Reinfeldt och besökte våran skola! 
Han var riktigt duktig och trevlig, även hans livvakter var kanon trevliga :)

Kram Caroline

Possetivt förvånad!

Jag blev väldigt förvånad över hur bra ryttareliten faktiskt var. Den var längre än vad jag trodde och man fick verkligen se och förstå känslan som på gick i ryttarnas huvuden. Jag tycker att detta var något som verkligen behövs inom ridsporten, vi som ryttare kan ännu mer förstå hur det är att tävla på toppen. Men det ger även en betydligt ärligare bild om hur svårt det är att rida och vilken kämpig sport det är för icke kunniga! Något vi inom ridsporten ständigt försöker bevisa för alla dem som säger "ni sitter bara där".
Jag tycker verkligen att programmet är toppen bra och jag kommer garanterat att följa programmet, det var verkligen bättre än förväntat!

Kram Caroline

Sjukt taggad!

Jag är sjukt taggad på att se ryttareliten ikväll!! Ser verkligen fram emot det, känns som om det kommer bli ett toppen bra program där man verkligen får komma in i värden för ryttarna och även få se hur deras privat liv är. Ska bli väldigt roligt och jag kommer sitta och hoppa upp och ner minuterna innan 20.00. 


Är ni lika taggade som jag är? 


Kram Caroline

Hagkompisar!

Jag brukar alltid vilja ha mina hästar med en hagkompis, så länge man hottar en kompis eller flock som fungerar bra ihop. Igår fick Shadow en ny kompis, och dem fann varandra direkt. Han står nu tillsammans med Victor en söt D-ponny som är mörkbrun, jätte söta.

Jag tycker att det är jätte viktigt att hästar får vara hästar, och dem är inte gjorda för att stå ensamma i små rutor, utan dem är gjorda för att gå i flock, alltså ha kompisar i hagen.

Hur står era hästar?

Kram Caroline 

Stallet igår!

Vi började ta ett uteridningspass, jag på Shadow och Jennifer på Don. Pigga och glada hästar. Olivia vad med (hon som äger devito) så Shadow blev rätt taggad och sprang på som attan, han kan ju inte vara sämre än storhästarna liksom.


Mysigt värre var det!

Sen fick både jag och Jennifer hoppa upp på en gullig ponny, Victor. Det är en tjejer första ponny så vi red igenom honom lite så han fick jobba lite mer i dressyren och ridas igenom ordentligt. 

Jätte trevlig ponny, super snäll! Och en kanon din ponny som tjejen verkligen kommer kunna utvecklas med.


Kram Caroline

Dagens ridpass!

I början var han Såå fin och avslappnad och frustade redan efter två travvarv, vilket brukar ta betydligt längre tid. Sen började det blåsa väldigt mycket vilket lät in i ridhuset, då blev han lite spänd och så, det tog ett tag innan han slappnade av igen men det är en jätte trevlig häst som är lite specielle men väldigt rolig att rida!Söta devito, lite trött efter passet!


Shadow fick en välförtjänt vilodag idag, istället fick han träna lite på att buga! Sötnosen! <3

Kramar ifrån Caroline


Fredag!

Åh nu är det helg, så skönt ganska lång vecka med mycket plugg och så. Ska plugga lite i helgen också (rätt mycket faktiskt) men helg är ju verkligen super nice! Vi ska snart rulla mot stallet, jag ska rida lite på fina Devito, eftersom Oliva är bortrest (Oliva är Devitos ägare).

Det ska bli roligt, jag tycker om den hästen rätt mycket faktiskt, han är trevlig, men samtidigt lite svår vilket gör att man får arbeta både med kroppen och med hjärnan. Det är en känslig häst som man liksom inte bara rider runt lite på, utan man får tänka på hur man rider och vad man gör.


Sen är han väldigt söt också ;)
Ni får två galet söta bilde på kungen Shadow också, ifrån igår, sååå söt!

Kram Caroline

Ryttareliten: Stallet!

Som många nog vet så kommer en ny serie som SVT sätter igång den 11 mars, ryttareliten. I samband med denna serie så kommer dem även visa en webb serie som heter ryttareliten: Stallet, där man får följa hästskötarna och deras jobb, väldigt intressant tycker jag! 

Nu var det även så att SVT han hippson läsarna en tjuvtitt, självklart var det första jag gjorde att kolla på dem första två avsnitten som man hade möjlighet att se. Jag tyckte att det var riktigt intressant att få se hur det går till även bakom ryttarna och hur mycke ansvar dessa skötare har.


Här ät länken till hopspinns artikel: http://www.hippson.se/blogs/redaktionenssportkoll/exklusiv-forhandsvisning-se-de-tva-forsta.htm

I denna länk kan ni klicka er vidare till avsnitten!

Kram Caroline

Motivation!

Ibland behöver alla lite motivation, med tanke på nattens inlägg jag skrev så är det någonting jag behövde idag. Motivation är nog bland det viktigaste för att orka kämpa för det man drömmer om, jag tänkte därför dela med mig lite av mina favorit citat som ger just motivation!


Det här älskar jag! Jag har många stora drömmar och det här citatet påminner mig om "jo fan, Caroline du kan klara det om du ger dig fan på att du ska klara det".


Det här är också ett grymt citat, det påminner mig om att man inte kan bli någonting om man ger upp, när jag känner för att ge upp det är då man ska tänka på det här citatet och fortsätta kämpa för sina mål!

Det här ÄLSKAR jag, det kommer inte att vara lätt att nå sina mål eller drömmar, men när man har lyckats så kommer det vara så värt allt slit. Oavsett om man satsar på att få ett A på ett prov eller om det handlar om att tävla SM i dressyr, nej det kommer inte vara lätt, men tänk känslan när du får tillbaka det rättade provet i handen där det står ett stort A på. Eller när du rider ut ifrån dressyrbanan och har ridit SM! Den Kännslan! Tänk på den!

Jag hoppas ni alla är villiga att kämpa hårt för att nå era drömmar, det tänker jag!

Kram Caroline

Natt tankar!

Ligger i sängen klockan är snart halv ett, det är skola imorgon. Jg borde sova, men kan inte undvika att tänka dem tankar min hjärna för mig mot. Tankarna om framtiden, vad kommer hända med mig? Vad vill jag göra? 

Jag har alltid haft en ganska tydlig bild av hur jag vill att mitt liv ska se ut och hur jag planerar och tror att mitt liv ska se ut. Det har jag inte riktigt längre. Jag har fortfarande samma långsiktiga mål, jag ver vad jag vill ha gjort om 10 eller 20 år. Men vad som händer imorgon eller om ett halvår, det har jag inte riktigt en plan för längre. Yade var min plan. Hon var en stor del av min plan, min närmsta framtid  gällande ridsporten. Vi skulle tillsamans göra en resa och få ett namn inom ridsporten, vi skulle tillsamans ta ett stort första steg mot mina framtidsplaner. Men vad händer nu?


Vissa säger "men det är väl bara att köpa en ny häst?". Ja jag och Jennifer planerar att köpa en ny häst. Men det är inte "bara att köpa en ny häst", när jag tänkte på att köpa en ny häst så tänker jag också att egentligen skulle jag vilja ha Yade, jag saknar henne otroligt mycket, och helt ärligt så vet jag inte när jag kommer få tillbaka samma sätt att se på ridsportsvärden igen, om det går. 

Tårarna rinner nu ner för mina kinder och det har börjat bildats en blöt fläck på täcket. Jag saknar dig Yade och jag vill ha dig tillbaka! Jag vet att det inte går, och det gör så fruktansvärt ont. Jag älskar dig Yade! 

/Caroline 

Fin tavla!

Idag fick kag en jätte jätte fin tavla på Yade, av min klasskompis Frida. Frida håller själv på med hästar och hon och hennes familj ville göra något fint för mig. Så snälla och fina människor <3 Fridas storasyster är jätte duktig på att rita och hon har ritat denna vackra tavla på fina Yade! 
Visst är den fin! Gissa om den här ska upp på väggen fort!

Kram Caroline

Stallet idag!

Idag när jag kom ut till stallet sö blev jag ganska direkt uppslängd på Devito, en fin dressyr häst i stallet med världens gulligaste ägare/matte. Jag har ridit honom några gånger förut, men idag blev det bara avskrittning som gällde. Hennes tränare hade ridit och hon frågade om jag ville skritta av honom, kanske framtida yrke? Personlig avskrittare? Haha.


Gullig är han, och hunden också (Olivia var hundvakt)

Jag tror att nu kanske kommer få se mer av Devito här på bloggen, jag ska t.ex. Rida honom på fredag eftersom Oliva är bortrest.

Sen skulle jag ju rida min KUNG också, så fin den ponnyn är, älskade Shadow! Jag red ett ganska lugnt avslappnat pass med mycket lösgörande, jag ville att han skulle bli lite mjukare i handen och lite kvickare för skänken vilket vi jobbade på, så fin var han!

Kram Caroline

RSS 2.0