gårdagens ridpass!

 
 
Igår gick det så grymt bra med lilla Yade, som jag sagt tidigare det är inte en rak väg uppåt mot framgången när det gäller unghästar, vägen är krokig som bara den och det gäller att fortsätta kämpa. Just nu jobbar vi enormt mycket på att Yade ska slappna av och inte var spänd. Yade är en tjej med massa energi och ibland vet hon inte riktigt vad hon ska göra av den, hon vet inte riktigt vart hon ska sätta ner vilket fot och blir lite spänd och stressad, så just nu jobbar vi massor på att hon bara ska trava på framåt och hålla takten och igår var hon duktig. I början var hon lite sådär ”matte hjälp mig, vart ska jag sätta vilken fot” men efter ett tag travade hon på framåt och i slutet kunde hon även trava på ordentligt framåt och ha stöd i bettet. Vilket ä jätte roligt för när hon är spänd tar hon inget stöd alls i bettet och det går inte att ”tvinga” henne till det heller, man får vänta på henne och hon kommer det oftare och oftare nu och det är jätte roligt.
 foto: Vendela Henriksson

Jag ska vara ärlig, efter vissa ridpass hoppar man av hästen och är inte nöjd med något alls, man kan inte vara arg på hästen för det är bara en liten bebis som måste få sin tid och rätt utbildning. Man blir därför arg på sig själv eller i värsta fall (förlåt mamma) på mamma som står på marken och man tycker att hon säger fel saker osv. då gäller det att inte ta ut någon ”ilsaka” på hästen, det ska man inte göra på någon häst men det är extra viktigt på unghästar. Och det tycker jag faktiskt att jag är ganska duktig på. Att inte ta ut något på hästen. Nu känner jag att jag flöt iväg lite från ämnet, nämligen gårdagens ridpass. Det jag ville säga vart att igår var ett stort seg framåt och jag är jätte nöjd med henne. Ni kanske undrar varför jag skrev endast skrev om trav och det är för att just nu jobbar vi bara med skritt och trav uppsuttet, vi vill att hon ska bli starkare i traven innan vi börjar jobba med galoppen. Jag tror att det blir för mycket för hennes hjärna annars om man ska ta tag i allting samtidigt.

Kram Caroline


Feminist?

Är man feminist för att man tycker att tjejer inte ska bli stampade på? För att man tycker att kvinnor och män som utför samma arbete ska få samma lön. För att man tycker att pappor också ska vara hemma med barnen? Ja kanske, men bara för att man har dessa åsikter betyder det inte att man är en tjej som inte rakar benen eller sig under armarna. För det är så vissa verkar reagera om man nu skulle säga att man är feminist.

Om en feminist är en person som tycker att män och kvinnor ska ha lika rättigheter, japp då är jag väl en feminist. Jag tycker att vi ska ha lika hög lön för samma arbete, jag tycker inte att vi ska acceptera att bli kallad hora eller slampa. Det är inte okej, vissa grejer som jag får höra gör mig så sjukt jävla arg, jag hör tjejer som blir utsatta för så mycket skit bara för att nån tycker att vi tjejer är mindre värda. Ni killar som tycker så, säg det till din mamma som med smärta födde dig, men vet du vad. Hon tycker att du är värd smärtan hon utsattes för, men om du säger till henne "jag tycker att kvinnor är mindre värda än män" då hoppas jag att hon skäller ut dig ordentligt. För sånt här gör mig så sjukt förbannad. Jag kommer aldrig någonsin låta någon kalla mig slampa eller hora. När jag får barn kommer jag lära dem att alla människor är lika värda, oavsett sexuell läggning, kön, etnicitet eller vad det nu kan vara. Vi alla är människor och borde älska varandra mer, för något som gör mig förbannad är att se när folk inte blir accepterade för att dem råkar vara den dem är, guess what, den personen är 1000 gånger finare för att den personen vågar vara sig själv, än du som klagar på den personen.

Nu fick ni höra på lite upprörda åsikter av en något arg Caroline såhär på kvällskvisten.


En natt i tält!

Jag och min skola tältade ifrån igår till idag, jag tänkte berätta lite om hur det var.

Dagen och kvällen var jätte mysig, kom närmare folk jag kanske inte snackar jätte mycket med och aa, lyckad dag och kväll som attan vill jag påstå. Servar riktigt roligt att umgås med alla och snacka om allt mellan himmel och jord. Vi började göra i ordning tältet, jag tältade med Frida och Sara och vårt tält blev jätte mysigt. Sen så fick vi välja om vi ville fiska eller plocka svamp, jag valde att fiska och hängde med lite olika folk. Riktigt mysigt var det i alla fall att ligga i solen på bryggan och meta.

Sen var det dags för lunch, vi skulle laga våran lunch på storm kök och kan säga en sak, det är svårare än vad man tror. Men det blev ganska lyckat i alla fall. Sen så skulle vi paddla kajak och Shit vad kul det var, speciellt att se alla som ramlade i, hahaha Shit va kul det var, dem såg ut som blöta kattungar typ. Sen var resten av kvällen (utom middagen) valfritt vad man skulle göra, vi hade i alla fall jätte kul i och bland annat låg vi längst ute på bryggan när det var kol svart ute och berättade spökhistorier, kan säga att vi skrek rätt bra hahaha.

Det ända som inte var lyckat var själva sovande biten, dragkedjan i min sovsäck fastnade så jag kunde inte stänga den helt, jag frös lite kan man säga..och vaknade sjuk, så jag åkte hem istället för till skolan och mina lektioner, mår tyvärr inte jätte bra så blir kanske ett par dagar hemma ifrån skolan.

Jag gör gärna om något liknande, åker iväg och umgås med mina vänner Råå det här sättet, men då vill jag helst ha ett hus att sova i..

Kram Caroline


Grymt pass igår!

Ed unghästar är det väldigt mycket varierande i resultatet, ridpass till ridpass. Det är något jag inte kommer sticka under stolen med, jag tror att det är viktigt att man visar hur det faktiskt är med unghästar och att man inte ger en falsk bild av att allt går perfekt hela tiden. För så är det verkligen inte. I förrgår var Yade jätte duktig med stödet i bettet, istället så var hon trotsig och tappade frammåtbjudningen, ett steg framåt med stödet i bettet, några steg bakåt med frammåtbjudningen. Igår var det lite tvärt om, jag tänkte inte lika mycket på att hon var tvungen att ta stödet i bettet, utan tänkte på frammåtbjudningen och att hon skulle lyssna för mina hjälper, sakta av när jag ber henne, gå framåt när jag ber henne, svänga efter mina hjälper. Hon var jätte duktig, man ser att det går framåt. Det går upp och ner, så är det.

Med unghästar går det upp och ner, så är det. Det tycker jag att man ska tänka på innan man köper en unghäst. Med all ridning så krävs det blod, svett och tårar. Med unghästar är det ännu mer så. 10 gånger mer svett, 10 gånger mer tårar, och ev (hoppas inte) 10 gånger mer blod. Det vet jag och det har visats sig, det är tuffare. Men tänk om ett år, hur mycket bättre allt kommer gå och hur mycket hon kommer att ha utvecklats.


OBS skulle ha publicerats igår, men. Pga krångel med internet så fungerade inte det då

Kram Caroline


Ändrade tankar

Jag tänkte på en sak här om dagen, för bara några år sedan tyckte jag att det var för vanligt att unga tjejer köpte unghästar som dem skulle utbilda själva, jag tyckte då att det var många som inte skulle klara av det och gjorde helt fel, att dem borde köpa stadigare hästar i stället. Jag inser nu när jag säkert hade klagat på någon som mig som köpte en unghäst i den här åldern. Jag måste alltså erkänna att jag hade fel, många av dem som köpte en unghäst hade säkert läget under kontroll med duktiga tränare bakom ryggen och backup planer ifall det skulle bli knas någonstans på vägen. Jag måste dock också säga att vissa av dem borde köpt en stadigare häst. Jag anser fortfarande inte att det är lämpligt att köpa en unghäst som FÖRSTA häst eller ponny. Hur duktig man än är på ridskolan eller medryttarponnyn så är det inte samma sak som att ha en egen häst oavsett ålder. Med unghäst anser jag att man inte bara måste vara säker som ryttare utan också i hanteringen, och jag har svårt att tro att någon som bara ridit på ridskola är tillräckligt säker för att ta hand om en unghäst helt själv. Jag tror även att det skulle vara svårare för en sån ryttare då den inte har samma kontakter som en person som haft egen häst i ett flertal år och det är något jag tror är viktigt. Kontakter, att man kan fråga någon säkrare person när man är osäker.

Vi har många unghästvana runt oss, Jennie Larsson är en av dem. Men många andra också. Vi har även lite unghästvana sen tidigare då vi hjälp till att utbilda andras hästar lite på sidan av våra. Jag ska ärligt säga att jag tror galet på den här hästen, jag tror hon kan gå långt och därför går vi också emot lite av mina egna tankar jag tidigare har haft. Den här hästen skulle inte vara kvar i Belgien och bli riden i skogen, hon skulle till Sverige och utbildas och senare visas på tävlingsbanorna i vårat land.


Vuxen dag!

Känns som en riktig vuxen dag idag, hade i och för sig sovmorgon till klockan 10 men jag slutade inte förens 16.45. Känns som en riktig vuxen dag, speciellt eftersom jag stannade kvar ett tag med en kille i klassen och snackade ett seriöst och bra samtalet rektorn,lät som att jag hade gjort något dumt men så är det verkligen inte. Vi snackade om lite åsikter vi har, och riktigt skönt att man har en rektor som sätter sig ner, lyssmar och antecknar vad man har att säga. Tycker att våran rektor bra dom lyssnar på eleverna och försöker förtära skolan utifrån vad vi har att säga.

Nu ska jag käka lite sen rullar bilen mot stallet, min trygga plats och det jag älskar.


It's okey not to be okey!

Rubriken är något som man måste inse, dags att sluta sätta upp en fasad och säga som det är. Jag är inte okej just nu...nästan varje natt drömmer jag mardrömmar, vaknar med hjärtat i halsgropen. Jag har stoppat undan många jobbiga saker i en svart låda och gömt den nånstans inom mig, men nu har locket öppnats.

Jag saknar Fire galet och det är en del till varför jag mår såhär. Folk börjar märka på mig att jag inte är okej, inte vanliga glada Caroline. Men hon finns där, bara att massa känslor blossat upp. Det är många grejer som gör att jag är nedstämd osv, många saker som jag inte ska gå in på det här på bloggen. Men med det här inlägget vill jag säga en sak DET ÄR OKEJ ATT INTE VARA OKEJ! Våga visa känslor, det är då man bearbetar allt och man kan då må bättre

Så visa vad ni känner, och styrka är inte att inte känna, det är att känna men att inte ge upp för det!

Kram Caroline


Rolig helg som avslutas med massa plugg

Haft en grymt rolig helg med blandade känslor och nyheter, men framför allt massa goda nyheter och haft grymt roligt.

En grymt rolig fredagskväll men mina tjejer i skolan och nya människor som jag träffade, grymt kul var det. Lördagen då, stallet på förmiddagen sen kvällen så var det inflyttningsfest, det är min brylling och hennes sambo och deras son som flyttat till ett fin hus, super fint var det. Fick veta att hon nu är gravid med ett till barn, grymt roligt. Gör nästan att man vill ha eget barn. Inte riktigt men jag älskar barn så det är jätte roligt.

Sov inte hemma men kom hem nyss för att plugga och så. Så nu är det bara att plugga på innan stallet.

Kram Caroline


RSS 2.0