Va kretiva!

 
Jag dör lite när jag ser den här bilden.
 
Jag skulle rida ut och alla andra satt redan på hästen när jag kom på att jag behövde en kofta som låg i bilen, så jag gick till bilen och sen va jag för lat för att gå tillbaka till pallen så då fick bilen vara ersättare åt pallen, det funkade faktiskt ganska bra förutom att min lilla ponny va otålig och inte kunde stå stilla.
 
Kram Jennifer
 

Fullt upp!

 
 
Dem två senaste dagarna har jag haft full upp, det har varit roliga dagar men lite jobbigt när det är fullt upp hela tiden. Det har varit fullt upp både i skolan men också utanför skolan. Vi har haft ganska mycket i skolan för att det är så i början så det va bara att kämpa på. Sen så såg vi båda på bio i onsdags också. Det var jätte roligt, vi gick på 1Ds film och den var jätte bra! Älskar dem där fem killarna alltså <3 Haha låter töntig nu jag vet..
 
i går så var det också mycket som hände, jag hade en del i skolan och sen när jag kom hem så lagade jag mat och sen blev det stallet direkt efter. I stallet red jag Yade och hon va super spänd. Hon brukar inte vara så spänd men det var bara att rida på framåt och efter ett tag slappnade hon faktiskt av riktigt bra. Hon blev jätte fin på slutet och det var verkligen en enorm skillnad från början till slutet så jag är jätte nöjd. Den där hästen är verkligen så snygg, det är jätte kul att titta på henne och jag hoppas att vi kan filma lite snart så att ni får se lite filmer också :)
 
 
 
Kram Jennifer
 

Första träningen!

 
 

Igår red jag min första träning på Yade, kan bara säga att den här hästen kommer bli grym!

Igår tränade jag med Yade för Sussie. Jag brukar egentligen inte träna för henne då jag har mina tränare, dock så brukar inte mina vanliga tränare att komma ut regelbundet och både jag och Caroline känner att vi vill att en riktigt kunnig och unghäst van person ska se henne från marken regelbundet och ge tips. Och Sussie är en duktig tränare som själv tagit upp många unghästar, därför tror jag att det kommer att bli jätte bra för både oss som ryttare och för Yade.

Igår så funkade allt som jag kunde önska på henne. Hon är en unghäst som är spänd av sig och därför så är målet med varje pass att hon ska kunna slappna av och sen att hon ska lyssna på hjälperna. Kan berätta mer senare hur vi jobbar henne. Igår kunde vi tänja ganska mycket på hennes gränser, alltså göra saker som hon tycker är svårt. Det kunde vi göra för att hon va så avslappnad och fokuserad på rätt saker. Hon slappnade av väldigt bra och därför så kunde vi göra volter, gå på raka vägar, övergångar mellan skritt och trav men också mellan trav och galopp vilket jag är mycket nöjd över. Allt detta är väldigt enkla grejer för de flesta men på en unghäst kan det vara svårt att bara rida rakt fram. Så att allt detta funkade på ett pass tycker jag är jätte bra. Är helt enkelt jätte nöjd.

 

Tillbaka!

 
Nu har jag kommit tillbaka till verkligheten, jag har hunnit smälta alla förändringar lite och skolan har börjat igen. Helt enkelt är det dags att komma in i rutinerna igen, i dessa kommer självklart bloggning ingå. Från min sida innebär det helt enkelt att jag börjar blogga igen. Anledningen till att jag har struntat i bloggen är för att det har varit en tuff period för oss precis som Caroline har skrivit om. Men nu är allting inte längre lika konstigt, det är tufft men inte lika konstigt. Helt enkelt så kan ni förvänta er spännande inlägg!
 
Jag kan också berätt att vi bloggar för lillhästen i Stav, det är därför deras reklam annosn finns på våran blogg. Vi tycker att det är riktigt roligt att ha ett samband med en ridsportsbutik och hoppas att dem blir nöjda nu när vi börjar blogga regelbundet igen. Men utöver det så tror jag att ni vet det mesta om bloggen, just nu kommer det att bli lite unghäst fokus här på bloggen, vi kommer självklart skriva om våra andra hästar och annat relevant för ridsporten. Vi hoppas att ni kommer att tycka om att följa utvecklingen på Yade och vårat tänk när det gäller unghästar. För alla gör olika! Det har vi redan märkt väldigt tydligt. Men mer om det senare!
 
 
 
Kram Jennifer

Biffar på mig lite

Nu ska jag börja träna mer för att framförallt må bättre men sen så är det ju så bra att en vältränad tjej också ser snyggare ut. Jag tänkte därför skriva lite om dem ändringarna jag gör och hur jag tänkte lägga upp min träning.

Tränings schema:
Måndagar gymma, hela kroppen. Vi har nämligen gym i min skola och på måndagar har jag faktiskt bara en lektion, så då blir det ju helt perfekt att gymma e1-2 timmar och köra på ordentligt då.
Sen planerar jag att jogga i ca 30 min 3 ggr i veckan också för att öka konditionen och förbränningen.

Andra förändringar:
jag ska sova ordentligt MINST 7 timmar varje natt.
Skuta dricka oboy (vilket är sjukt svårt eftersom jag typ är oboy beroende)
Äta nyttigare, mindre godis mer frukt, proteiner osv.

Jag hoppas och tror att detta kommer göra ganska stor skillnad faktiskt, framförallt på min hälsa men förhoppningsvis även på hur min kropp kommer att se ut. Vi får se hur mycket jag skriver om min träning och kost här på bloggen, kommer nog hålla mycket utanför då jag anser att det inte är så jätte intressant för er att läsa hur tunga vikter jag använder osv..


en massa känsslor!

Eftersom det idag är exakt två veckor sen vi lämnade Fire hos hans nya ryttare tänkte jag berätta lite om hur det gick till och hur allt kändes.
 
här är en låt ni borde lyssna på medans ni läser inlägget, den här klåten har betytt enormt mycket för mig under den här perioden nu när vi lämnade fire och även lite innan.
 
 
 
 
Vi skulle åka med honom ifrån stallet ca kl 4, vi var i stallet klockan tolv ungefär. Alla andra hästar fick vila, mamma och pappa skötte mockningen, allt fokus på fire helt enkelt. Vi pysslade med honom en massa, borstade, satt i boxen och bara klappade honom, kramade honom filmade en del av det. under hela dagen rann tårarna en hel del. Jag försökte hålla dem inne, ville inte visa mig svag för alla andra i stallet men det gick inte. Klart det inte gick tiden med ponnyn jag haft i tre och ett halvt år nästan hade jag bara några timmar kvar med. Folk var förstående och jätte snälla men jag höll mig mycket undan när det började närma sig och vi fixat alla "måsten" packa med alla hans grejer i bilen och packa höet han skulle ha med sig så att dem kunde vänja in honom på deet nya succsesivt. när allt sånt var klaoch vi borstat honom och så, då tog vi ut Fire till hans utebox där det inte var några människor och vi bara satt i boxen brevid honom och erättade för honom hur mycket vi älskar honom ch hur vi alltid kommer göra det, även när vi inte är med honom och han är en bit bort. tårarna rann ostoppbart, mamma filmade lite när vi satt där inne och kelade med honom, vi filmade hans när han sparkade på framdörren när vi stod en bit bort istället för nära honom som han alltid gör. Fan vad jag saknar dem där sparkarna på boxdörrn, förut kunde dem göra en tokig och men nu när man inte hör dem länge så saknar man dem, man saknar allt med honom. den ponny har och fortfarande äkskar jag så otroligt mycket och deet var en så sjukt tuff dag, det går nog inte beskriva hur mycket ponnnyn betyder för mig. inte utan att skriva en kortare bok om hur mitt liv sätt ut dem senaste fyra åren.
 
dagen innan, sista gången jag satt på Fire
 
 
sen var det daxs att ta in honom i stallet och sätta på hon transportskydden och sen lasta. Tiden bara rann iväg och man önskar att man kunde pausa tiden och vara där i några hundra timmar till. Mamma fick lasta, varken jag eller Jennifer klarade det. Sen var det en timmes bilfärd till hans nya stall. i bilen satt vi alla och visste inte riktigt hur vi skulle hantera allting, pratade lite om första gången vi såg honom och lite vad vi gjort under tiden vi haft med honom.
 
Sen var vi framme, hans ägare och den nya tjejen som nu har honom kom ut, tjejens mamma. vi hälsade och försökte vara så glada och trevliga det gick. Mamma fick lasta ut honom eftersom jag hích syrran inte hade klarat av det, lasta ut honom och veta att han inte skulle tillbaka hem hade inte gått. Vi bar grejerna till stallet, sadeln, täcken och aa allt han skulle ha med sig helt enklet. sa hej till stallägaren, ställde in honom i boxen. sen stod vi och pratade lite med dem, berättade hur vi lagt upp våran träning, hur vi gjort med klippning och badning eftersom han är rädd för slangar och klippmaskiner. sen vaar det dags att säga hejdå till Fir. Mamma berättade att vi gjärna ville ha lite tid själva med Fire, så jag och jennifer gick in i boxen, kramade honom oc pussade honom så mycket det baara gick. Under tiden kom en trevlig tjej fram och frågade om det var vi som skulle flytta dit, vi sa då att vi bara lämnade ponnyn till en ny tjej som ska vara här med honom. hon kunde inte missa tårarna som forsade och iursäktade sig snällt för att hon störde. Jag och Jennifer stod där ett tag och sen pussade vi honom en sista gång och gick ut ifrån stallet, vi vände oss inte om, tittade inte tillbaka...jag ska berätta för att det var det tuffaste jag gjort. vända ryggen till ponnyn man älskar så mycket och veta att vi skulle åka därifrån det var tufft, utanför stallet pratade vi lite med dem nya och hans ägare. Ägaren sa en så fin sak som gjorde att det inte gick att hålla tårarna inne hon sa "tack för allt ni gjort för honom". Hon grät eftersom hon förstod hur det kändes, jag såg nästan en tår i den nya tjejens ögon. Sen kramade vi alla och gick till bilen. Jag hoppade in och sa bara till pappa,"kör, kör fort innan jag ångrar mig och hoppar ur bilen" och sen forsade tårararna. Jag ringde Vendela (en av mina bästa vänner som också jobbade i stallet den dagen) och bad henne pussa på Shadow ifrån oss, hade jag kunnat teleportera mig så hade jag genast suttit i hans boxa och bara kramat honom.
 
När vi kom hem så kände jag mig bara tom, jag hade knappt ätit på hela dagen och ville inte ha mat heller. Jag la mig faktiskt i sängen direkt och grät mig till sömns, jag sov några timmar sen kom pappa och i princip tvingade mig att gå ner och äta lite. efter det hade jag så jävla ont i huvudet, jag hade vätskebristg pga allt gråtande. så jag hällde i mig ett stort glas vatten med två resorb i. sen tog jag en B&J och "tröståt" den till en serie. sen sov jag så gott det gick, men jag vaknade otroligt många gånger av en hemsk mardröm som bara fortsatte spelas i mitt huvud, jag tänker faktiskt inte ens berätta för er vad som hände i drömmen, det var alldeles för hemskt för det.
 
Det tog ett tag för mig att skriva det här inlägget eftersom jag var tvungen att pausa några gånger för att Torka bort tårar ifrån tangentbordet och blinka bort tårarna ifrån ögat så att jag kunde se vad jag skrev. när jag tänker på den här dagen så är det som att en film spelas upp i mitt huvud där jag känner exakt hur den dagen var, det är tufft. Jag saknar honnom fortfarande väldigt mycket och det kommer jag nog alltid att göra.
 
en bild vendela tog på fire dagen innan
(obs, jag är ledsen för att ni sätt bilderna förut, men min dator har kraschat och andvänder därför mammas och pappas ena, där har jag ett väldigt begränsat antal bilder, så att ni vet)
 
kramar Caroline

Skola dag 1+2

Igår var det alltså skoldag ett på detta år, tvåan alltså. Ska bli sjukt roligt men också läskigt eftersom alla är väldigt tydliga med att det kommer att bli tufft som attan. Jag är taggad för att det är en del riktigt roliga kurser, en del betydligt mindre roliga kurser och sen känns det som att studenten kommer närmre och närmre även om det är två år kvar så är det inte så långt. Det var riktigt kul att träffa alla i klassen och det är nästan som om det bara varit ett kort hästhov om man kollar på sammanhållningen och hur alla är mot varandra. Riktigt roligt! :)

Igår hade vi en sjukt rolig och inspererande föreläsning, jag har haft en föreläsning med honom tidigare i min förra skola och han var lika rolig. Föreläsningen handlade om droger men gled in på andra områden också som tex att det är bra med mål och att man med hjälp av mål kan hålla sig utanför trubbel och istället bli framgångsrik.

Idag då, vanligt schema ingen lugn och ro utan pang på med uppgifter och allt. Känner nu hur dåligt jag var behandlat mi. Hälsa på sistone och det märks nu när jag måste vara mer aktiv. Jag har i början på lovet sovit för mycket och ätit för lite, i slutet ätit mer normalt men sovit alldeles för mycket och däremellan kommer all alvedon jag stoppar i mig. Det tar på kroppen och jag mår riktigt risigt idag. Det gör även Jennifer det kanske är något virus och kanske i te mitt fel. Men det blir inget stall för någon av oss, tur att man har en mamma som kan hjälpa till med stallet när man är sjuk

Kram Caroline


Minnen med Fire

Jag tänkte nu skriva i olika inlägg om olika minnen med Fire, hur dem kändes, vad som hände osv.

Jag tänkte skriva inlägg om lite olika minnen och hoppas att ni tycker det är roligt att läsa. Ni förstår nog inte hur mycket den här ponnyn betyder för mig och jag hoppas att ni förstår lite bättre efter jag skrivit dessa inlägg. Det kanske blir både jag och Jennifer som skriver i läggen eller så blir det bara jag som skriver dem, vi får se

Jag tänkte även passa på att berätta lite om teckningen jag ritade igårkväll, jag fick för mig att rita lite och det blev att jag ritade Fire. Jag är ganska nöjd faktiskt så därför visar jag den för er.


Skola på torsdag!

Jag börjar skolan på torsdag, skönt att börja med två dagar och sen får man helg. Känns skönt med fasta rutiner igen. Börja äta nyttigt igen, träna regelbundet, förhoppningsvis få något form av resultat av läkarna efter fler tester som görs i september. Jag är taggad på att få ett riktigt bra år nu. Ett roligt år men ändå fokusera ordentligt på lektionerna, skärpa till mig mer än vad jag gjorde i slutet på Ettan. Träffa alla mina klasskompisar igen som jag saknar något otroligt, dem flesta klasskompisar har jag inte träffat på hela sommarlovet. Istället har jag träffar nya roliga människor. i London, fan vad jag älskar den staden och människorna där. Men även hemma i Sverige. Lagt mycket fokus på mina vänner som är svåra att träffa när man går i skolan. Ja mycket händer på ett sommarlov, den största förändringen är att Fire har åkt till en ny tjej och att vi köpte Jade. Ett galet telefon köp som verkar vara ett riktigt bra köp. Tränarna tycker att hon är fin men det är mycket jobb med henne, det ska vi inte dölja. Det kommer ett långt inlägg som beskriver hur vi planerar att lägga upp hennes ridning och hur vi tycker det är att ha unghäst. Jag ska även nu när tankarna kring att ha lämnat Fire fått landa lite skriva ett inlägg om hur allt gick, hur det kändes. Visa er en låt som Jennifer hittade i samband med detta och hur mycket allt detta tar på en, försöka beskriva för er hur mycket den här ponnyn betyder för mig. Det kommer bli svårt och tårarna kommer nog rinna under tiden jag skriver. Men det får dem göra, jag försöker att inse att man inte är svag för att visa att man tycker att någonting är jobbigt. Man är stark som inser det. Jag har extremt svårt att visa mig ledsen, försöker alltid hålla tårarna inne på offentliga platser, bland folk. Något jag egentligen kanske borde jobba med.

Nu blev det här inlägget väldigt lyddigt men det blir väl så när jag inte bloggat på ett tag när det hänt mycket. Jag har inte orkat skriva ner mina känslor så nära inpå en så sjukt jobbig händelse, och det är tufft. Klart jag kan vara glad, skratta och njuta av livet men ibland så kommer smärtan som en käftsmäll ifrån tomma intet, då är det tufft och man känner hur mycket man saknar ponnyn. Fler inlägg kommer med mer info och tankar.
Kram Carro


Saknaden..

Saknaden är stor, varje dag går jag förbi fires box, han är bakrundsbilden på min mobil och jag tänker på honom flera gånger om dagen, det är klart man saknar honom. Jag saknar honom galet, känner mig maktlös över hanns välmående, även om jag vet att han mår bra så känns det konstigt att inte jag kan pussa på honom och dubbel kolla att han mår bra.

Tårarna rinner lite då och då och jag älskar verkligen den ponnyn, han är underbar och den nya tjejen verkar också förstå det. Man ser på henne hur glad hon är över att ha honom, och det känns underbart. Att veta att han blir älskad, nu är han älskad av fler personer, för vi kommer aldrig sluta älska honom. Han är min prins, värdens underbaraste ponny som har hjälpt mig egenom väldigt mycket.

Jag älskar dig Esse Goldfire!!


Tuffaste perioden i mitt liv!

Det här är faktiskt den tuffaste perioden i mitt liv. Igår (numera i förrgår eftersom klockan är 02.00 just nu) lämnade jag Jennifer, mamma och pappa Fire hos en ny tjej. Hon är en jätte gullig tjej och jag tvekar inte en sekund på att han kommer att ha det bra där, men klart det är tufft att lämna den ponnyn man haft i tre år, fyra månader och 10 dagar, och njutit varje dag av dem. Klart det varit tufft dem här sista veckorna och man har försökt njuta av tiden så himla mycket det går (där av den dåliga bliggningen).

Att se in i hans underbara ögon säga "hej då älskling" och sen vända sig och gå var nog det tuffaste jag gjort någonsin. Tårarna bara rann när jag stod där i hanns nya box och pussade på honom för sista gången på ett tag nu. Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar den ponnyn, han och Shadow har varit med mig igenom det mesta, massa tuffa saker, många extremt roliga saker, ja allt under den tiden vi haft dem. Klart det kommer kännas tomt utan Fire. Jag har gråtit så mycket att tårarna är slut, igår fick jag vätskebrist av allt gråtande. Och dagen i stallet var sjukt tuff, se Fires box med en annan häst i, höra ifrån stall personalen hur Shadow hade sprungit och letat efter Fire i hagen i morse. Det gör ont att tänka på hur jag bara vände ryggen mot honom, att det var det sista jag gjorde. Man känner sig elak, det gör man..

Esse Goldfire har gett mig otroligt många minnen och har sin plats i mitt hjärta, för evigt. Jag älskar den ponnyn och det kommer jag alltid att göra


RSS 2.0