Bästa Jennie Larsson

Jag, Carro och mamma har precis kommit hem från Globen. Där såg vi på dressyren och shoppade en del. Höjdpunkten och den stora anledningen till varför vi gick idag va för att se bästa tränaren tävla. Jennie Larsson red på Zircoon Spring Flower i Lövsta Future Challange för unga hästar. Hennes häst är född 2004 och va den yngsta i startfältet där det var 3 andra. Det var nämligen final så kvaltävlingar har funnits under året. Jennies häst är en fantastisk häst och allt såg verkligen jätte fint ut. Det var jätte kul att se sin tränare vinna i Globen.



En jätte fin häst och Jennie va grym som vanligt.



Sen var ju den söta lilla hästen tvungen att visa att han har en del krut i sig på prisutdelningen :)
Söt som få och galet fin


Lite uppdatering

Yade får ett par veckors vila då hon dragit ut två varg tänder, så vi får lite extra tid till plugg och annat. Därför har det heller inte varit så mycket update då vi fokuserat på plugg och liknande.
 
Min träning går riktigt bra nu faktiskt, var på MMsports och köpte proteinpulver, rosa shaker, och rosa gymhanskar. Klart det ska vara rosa ju :)

Sen så fick jag in två pass idag, först ett ben och magpass på gymmet. Sen nu på kvällen ett kort jogging pass. Känns skönt att röra på sig och känna att man gör lite nytta :)



Ska skärpa mig med bloggningen, puss och kram/ Caroline 

Ont i huvudet

Jag har varit jätte frånvarande och det ska jag verkligen ändra på. En av anledningarna har varit att jag har haft sjukt ont i huvudet. Jag har gått med huvudvärk konstant i mer än en vecka, jätte jobbigt och värktabletter har ju inte hjälpt.. Nu har jag fått någon starkare värktablett som hjälper lite i alla fall vilket är skönt.
Under täcket har den största delen av min tid spenderats..

Jag har tagit det väldigt lugnt men lyckats göra vissa saker där bland annat stallet har legat först på listan. Yade har verkligen utvecklats och det är såå roligt, hoppas att vi kan filma lite och lägga upp här kanske.. Vi får se.. 

Är du en glädjespridare?

Nu sitter jag på tåget påväg mot skolan. Och precis innan jag ska kliva på kommer en man fram till mig och säger ursäkta du tappade den här och gav mig en femma, jag hade ingen aning om att jag hade tappat något (såklart) så jag blev nästan lite chockad när han kom fram till mig. Men nu när jag tänker efter så blir jag väldigt glad. Det är inte så att jag bryr mig jätte mycket om en femma eller så, men jag blir glad för att han stannade upp i sin morgon stress för att ge tillbaka någonting jag hade tappat. Han hade ju lätt kunnat ta den själv eller bara låtat den ligga. 


Femman som gjorde min morgon

Han är en glädjespridare! Han tog tid ab sin egna tid för att göra någon annan glad. Jag älskar det! Hur många av er kan ärligt säga att dem är glädje spridare? Som gör saker för att göra främmande människor glada? Jag vill lätt bli en glädjespridare och göra folk glada på samma sätt som han gjorde för mig! 
Kram Caroline 

Globen närmar sig!

Nu börjar det närma sig Globen helgen, jag och Jennifer kommer vara på plats på fredagen, dressyren. Och sen hela söndagen förmodligen, eller vi har biljetter för hela söndagen men vi får sen om vi är där hela dagen. Eller typ kommer lite sent eller nått till hoppningen, eller shoppar då. 
Dagens middag som inte har någonting alls med Globen att göra fick stå för bilden hehe

Det ska i alla fall bli jätte kul och vi har riktigt bra platser tror jag. Kan berätta lite mer om det sen kanske. Men jag tror i alla fall att vi kommer blogga direkt därifrån :) och ha många bilder och så :)

Kram kram

Mot stallet!

Mot stallet, bor en sen lördagkväll men så blir det ibland, vi var på dop innan så bad har man för val? Bebisen var HUR söt som helst och man blir nästan sugen på egna barn asså, hahahahaha, mamma blir lite rädd och sa att jag måste vänta minst tio år hahaha, man får väl se. Dock vill jag inte ha barn såhär tidigt, vill få igång en karriär först ju så det blir nog inte förens om MINST fem år.
Jag och syrran på väg till dopet

Idag hade en av våra två gulliga medryttare Shadow, vi hade turen att två perfekta familjer hittade oss, det
Är alltså två små tjejer som rider Shadow några gånger i veckan var och skall lära sig helt enkelt, perfekt för Shadow och oss. Så idag rider nog Jennifer Yade och jag snor mammas häst, hehe. Jag tänkte faktiskt starta Don några tävlingar efter vintern så jag kommer nog sno honom nån/några gånger i veckan under vintern hehe, mamma vet dock inte riktig om dessa planer ännu. 
Såhär mörkt är det nu

Kram Caroline

Unghästar och trotsoerioder!

Om man kollar på bloggar där bloggaren rider så ser man inte så ofta "idag gick det skit inlägg" men vet ni det går skit för topp bloggarna också, bara att dem väljer att inte skriva det. Jag vill ha en ärlig blogg som berättar hur det VERKLIGEN är i mitt liv inom ridsporten, inte hur jag vill att ni ska tro att det är. 

Har om dagen red jag Yade och det började bra, sjukt mycket energi bara, hon kunde inte riktigt slappna av och sen så gick det bra ett tag. Hon slappnade av och var fin, men sen blev hon trött och trotsig. I högervar kunde man inte gå egenom en hörna, asså jags tog och bråkade totalt i säkert 20 minuter. Sjukt frustrerande när unghässtrana trotsar, hon fattar vad jag vill men är i sin kända trotsoeriod och då kan det bli så. 

Det är sjukt frustrerande men det är bara att fortsätta kämpa tills hon kommit ur trotsperioden. 


Ibland är kanske det du som är den som inte tror på att du kommer lyckas men då är det dags för dig att visa att du hade fel. För om du kämpar och tränar tränar och anstränger dig så kommer du lyckas. 

Kram Caroline

Squats in my <3

Igår gymmade jag som vanligt på måndagar, jag körde ben och lit axlar och mage. Jag hade faktiskt en personlig tränare igår också eller typ, en kille i klassen som jag tränade med förut men faktiskt inte längre. Jag komm ganska snabbt på varför jag inte tränar med honom längre då han va väldigt snabb med att lägga på mer vikter än vad jag brukar ha. Första frågan "vad brukar du ta? Bra då lägger vi på 5 kilo, alternativt kör flertals i varje set. 

Fick gick det väldigt bra och det känns idag, bl.a. Annat lyckades jag squata 59,5 kilo, alltså ca min egna vikt vilket va en häftig känsla, nu är jag djukt motiverad till att som hör med träning arr göra vilket är riktigt roligt. Jag älskar den brännande känslan br man nästan inte klarar av en vikt men man gör det ändå. 

Här väger den 59,5 kilo

Kram ifrån Caroline 

Till stallet!

Jag och Carro är nu på väg från en tävlingsplats till stallet. Ingen av oss har tävlat men en av våra kompisar tävlade hennes superfina häst. Det var första gången jag såg hennes nya häst så det var riktigt roligt att se att hon verkligen har hittat en superhäst. 

Vi är nu på väg till vårt stall för att rida våra hästar och fixa allt som hör till. Jag ska rida Yade idag blir nog först lite inne i ridhuset och sen en liten sväng ute. Hon har så fruktansvärt mycket energi så vill att hon ska bli av med lite energi innan jag rider ut. Tar med lilla Shadow ut på äventyr så att Yade får lite sällskap. 



/ Jennifer

Tears fall down like heaven can't hold them back

Det var dags att runda av en lång och spännande dag. Jag valde att se så mycket bättre på TV4 play, och jag kan säga den människan! Vilken människa Ken är, det var hans dag och jag kan säga att jag grät flera gånger. Ken är nu officellt en människa jag vill träffa och helst spendera en dag eller i alla fall några timmar med. Efter det han har varit med om skulle jag inte kunna stå rakt och framförallt inte öppna mig på det här sättet inför hela svenska folket. Det var riktigt mäktigt att få höra hans historier och jag beundrar honom något enormt för att han lät oss, det svenska folket ta del av detta. Jag blev så berörd och ska ärligt säga att jag knappt visste vem han var innan dessa, nu ska jag direkt göra en spellista med massa av hans grymma låtar. För den här människan är inget annat än det GRYM!


Jag tycker ni alla ska titta på hela avsnittet, men i alla fall just det klippet för när han berättade det och man fick höra hennes tolkning av låten, jag grät så mycket och kunde verkligen känna smärtan på något sätt.

Godnatt och kram ifrån Caroline

Våga satsa våga ha höga mål!

En sak som jag tror är en otrolig fördel för mig är att jag verkligen inte är rädd för att drömma, sätta höga mål och pusha mig själv framåt. Detta gör jag i typ ALLT jag gör.

Jag ser ingen anledning till varför man inte ska våga drömma och ha höga mål jag tror så mycket mer på att sätta höga mål och verkligen drömma om hur man vill att sin framtid ska se ut. Jag är en person som redan nu har två enorma mål och drömmar, inom två helt olika delar av mitt liv. Utöver dessa så har jag så många olika drömmar om att resa, leva på ett speciellt sätt osv. 

Mina två största mål för framtiden är:
- Att tävla OS i dressyr
- Att starta flera framgångsrika företag.


Jag tror att dem som lyckad är de personer som tror att de kommer göra det. Jag tror att man i princip kan komma vart man vill så länge man tycker att det är värt att kämpa för och lägga undan andra saker för att komma dit. Mina två stora mål är två riktigt maffiga mål, det är inte många som har dessa mål och än mindre personer som faktiskt  lyktas uppnå dessa. Men på samma sätt så vet jag att jag aldrig kommer komma dit om jag inte drömmer och satsar på det.

Det jag vill säga nu är, dröm, sätt mål och kämpa för det ni vill. Det är redan nu massor som sagt att jag inte kommer att lyckas att starta egna företag och så vidare, jag är 16 år och har fått höra från vuxna människor att jag inte kommer uppnå mina drömmar. Det enda jag har att säga till alla är egentligen att vi ses i framtiden, när jag är precis där jag vill vara och den som inte trodde på mig står med hakan i marken och ser på mig när jag lever mitt dröm liv.

Kram Jennifer

Träning!

Detta är ett område som har extremt mycket åsikter, så därför tänker jag göra detta tydligt: dessa är MINA åsikter och det betyder inte att det är rätt eller fel. 

Träning har blivit stora hysterin på instagram, något jag är delaktig i. Jag följer och gillar extremt många tränings inspirations konton, just för en två saker, inspiration och tips. Ofta är det väldigt bra inspiration och väldigt bra tips. Tips på bra och nyttiga måltider och tips på bra träning. Men ibland går det lite över styr. När någon med ett konto med flera tusen följare lägger upp en bild på två stekta ägg, en halv avocado och några paprika skivor och salladsblad och i testen skriver "dagens middag" då blir jag rädd. Om en person tränar mycket ska den äta mer än en "vanlig" människa inte två ägg. Jag är själv inte jätte stor i mat och äter absolut inga berg så när jag tycker att det är lite mat, då är det lite mat.
Här har vi mat, och jag tog påfyllning 

Att man som en inspirations källa lägger upp måltider som är mer som svält än någonting annat så tycker inte jag att det är okej, jag är snart 17 år och kan se att "oj, knas det där är ingen vettig middag" men vad händer med någon som är 12/13 och verkligen ser upp till personen som driver kontot, jo den kommer tro att det är en normal eller bra middag.

Jag har börjar gilla träning och jag vill träna av flera olika andledningar, 1: min hälsa, jag har dåligt immunförsvar och har haft mycket problem med smärtor i magen och liknande. Läkare har då berättat för mig att om man är vältränad får man bättre immunförsvar och blir friskare. Skit bra, lägg några timmar u veckan på träning så tjänar man in dem på att inte vara sjuk sen i vinter. 2: jag tycker det är roligt, jag gillar känslan a träningsver, jag gillar känslan av sista repitionen på sista setet när man näääästan inte klarar det och kanske kanske till och med behöver hjälp. Jag gillar att man ser skillnad på sin kropp, att man ser muslklerna tydligare och att det ger resultat. 3: man blir snyggare, vem vill inte gå 100% nöjd med sin kropp på stranden en sommar liksom? 

Men nu till problematiken, hur hittar man en balans. Jag känner folk som prioriterar gymmet framför både skolan och flickvänner. Ska inte livet gå ut på att ha roligt, visst om man verkligen tycker att det är roligt på gymmet. Men hur många tränar idag för hälsans skull? Hur många tränad för att det bara är roligt? Man tränar för att det har blivit en trend och man vill hänga med. Sen finns det massa mer åsikter jag har, proteinshakes? Är det bra eller dåligt? Jag ska nog klicka hem lite nu när jag börjar träna mer, känns som ett bra mellan mål eller vad man ska säga efter träning. Sen finns det alla dessa piller, jag va jätte anti men nu börjar jag tveka, läser lite och det låter lite vettigt, vissa låter son ren bullshit, andra som riktigt bra. 
Mitt gymhäng

Träning är något som ALLA har olika syn på, vissa tränar aldrig, andra varje dag. Och nu ska jag säga en sak, det viktigaste i hela inlägget, DET SPELAR INGEN ROLL SÅ LÄNGE DU ÄR GLAD! Är man lycklig med sitt liv så tycker ibte jag det spelar någon roll om du käkar 100 piller om dagen och gymmar 20 timmar i veckan. Dock tycker jag inte att anabola och sånt är okej, men om det är naturliga grejer som man kan tävla med och allt så kör på! Jag ska nog klicka hem, gröntteextrakt, omega 3, vitaminer för kvinnor och ev någon fat burner och prestationshjälpande som då är med bra grejer i. Ska fråga någon som verkligen kan sånt. Nu blev det kanske inte så mycket åsikter som jag trodde, det finns så himla mycket att skriva om. Jag tänkte imorgon skriva hur min nya träningsplan kommer se ut och lite sånt. Kanske tipsa om mina favorit övningar som man kan göra i hemmet.

Kramar Caroline 

Mål och drömmar

Jag tror att mål och drömmar är något sjukt viktigt för en människa, om man har ett tydligt mål eller dröm så vet man själv vart man vill. Jag till exempel har som mål att tävla OS i dressyr, jag vet att det är sjukt svårt att komma dit, men det är mitt mål. Hade jag inte haft det målet hade chansen att komma dit minskat yttligare anser jag. Det är ju knappast någon som ramlar in på OSarenan och får vara med, eller råkar få en topp topp häst som man magiskt kan klara av utan problem utan någon större träning.

Ett av mina favorit citat.


Men när jag har det här målet vet jag vad jag behöver göra för att nå det: kämpa arslet av mig och träna träna och träna, tacka ja till varenda ridmöjlighet och sluta vara lat och sitta hemma på soffan. Jag vet också att om jag styrketränar så hjälper det mig inom ridningen. Jag vet att om jag konditionstränar så hjälper det mig inom ridningen. Jag vet att jag behöver göra vissa val, jag vet t.ex att det jag måste göra kanske är att jobba efter gymnasiet hos den duktig ryttare, jag vet att en annan möjlighet är att försöka hitta pengar till tärningar och hästar på olika sätt. Kanske starta ett företag som kanske kanske kan bli framgångsrikt. Jag vet att vissa val jag måste ta, ska jag ta på ett visst sätt för att nå mitt mål. Sen så erkänner jag att OS inte är jätte rimligt, men det är något jag verkligen verkligen vill ha gjort innan jag dör, ridit minst ett OS. 

Man kan ha stora och små mål, men jag tror att mål är viktigt för alla människor. Om en ung person i vår ålder har stora mål som t.ex. OS eller VM inom en sport så tror jag aromatiskt att den håller sig borta ifrån problem mer än någon som inte har mål och inte har en aning om vad man vill göra med livet. Jag vill göra mycket med livet, sen erkänner jag att jag nog ofta är alldeles för lat, men det ska det bli skillnad på. Jag ska från och med denna sekund arbeta ännu mer för att nå mina mål.

Imorgon bitti offrar jag min sovmorgon och gymmar (det brukar jag i och för sig göra) jag ska anstränga mig mer på lektionerna, äta bättre på lunchen. Kämpa mer helt enkelt. Kämpa för att bli någon. Mitt viktigaste mål av allt är att när jag dör vill jag att mitt namn ska bli ihågkommit för någonting bra jag gjort. Och jag har många grejer jag vill göra, och jag tror faktiskt att det är dags att börja nu. Inte imorgon utan NU. Och då tänker ni kanske "vafan klockan är 22.30 på en tisdags kväll, vad fan kan hon göra nu".  Jo det ska jag berätta, jag kan ta hand om mig lite extra innan jag ska sova, dricka en kopp te och äte en avocado macka, titta lite på min favorit serie innan jag släcker: men inte för länge. För sömn är viktigt. Jag göra något snällt mot alla i min familj innan jag går och kanske säga en extra gång att jag älskar dem. Det är inga stora grejer, men dem gör lite skilnad, om man gör så små förändringar flera gånger om dagen kommer du snart se att du har ett bättre liv.



Jag känner att det här inlägget blev lite luddigt, så jag tror att jag kommer ta ut olika delar och göra fördjupningar, kanske skriva ett helt inlägg om att ta hand om sig själv och älska sig själv, något jag själv ofta är rätt dålig på men som jag insett är sjukt viktigt. /Caroline 

Shadow söker medryttare/fodervärd

 Vi söker nu en medryttare eller fodervärd till våran D-ponny då vi blivit för långa för honom och köpt stor häst. Han står i dagsläget i tungelsta i ett stall med ridhus, ridbana, gallopbana och bra uteridningsmöjligheter. Vi ser helst att han står kvar där han står nu eller i närheten. Men vi kan även tänka oss att han står en bit bort om vi får en bra känsla av ryttaren samt familj. Shadow är nu 25 år gammal, men mycket pigg och fräsch för sin ålder. Han är en perfekt ponny för dig som vill lära dig mycket och bli en bra ryttare. Han har lärt oss tidigare ryttare otroligt mycket, framförallt inom dressyren. Han kan gå bommar och hoppa låga hinder, dock vill vi att han ska hoppas sparsamt för att inte slita på honom. Han är en ponny som är hur snäll som i ridningen men kan vara lite med betoning på lite krånglig inom vissa delar av hanteringen. Vi önskar därför att den ryttaren som ska rida kan ha en hästkunnig förälder eller någon annan som kan hjälpa till i hanteringen. Om han står kvar i stallet där han står nu kommer vi kunna hjälpa till en hel del med hanteringen.

Så om du letar efter en ponny som du vill rida och lära dig på, samt ge massor av kärlek tycker jag att du hör av dig till oss. Ring eller maila gärna oss och berätta lite om dig och hur många dagar i veckan du är intresserad av så kan vi säkert hitta en bra lösning både med pris och antal gånger i veckan.

Maila eller ring(kvälls tid på samtal, eller skicka ett sms dagtid så ringer vi upp så fort vi kan. 
[email protected]
0769413175
[email protected]
0707913176





Ofrivillig blogg paus!

Blev en blogg paus då det här livet har varit FULLT med grejer som hänt, mycket tid med min älskade bästa vän Ida, en klippning av Shadow, en fest och ett typ "chillkrök" om man ska kalla det så, ja det har hänt massor. Träffat Gunilla och Elinor, alldeles för länge sen, och nu insåg jag att jag har bloggat om det men det hade tydligen inte publicerats :/ 




Goda maten vi fick hos Gunilla och Elinor!


Ett par vinter skor jag köpte här om dagen, dem va dessutom på rea, så jag "tjänade" 400kr :D

Aa massor har hänt 

Kram Caroline

RSS 2.0