Upplägget bakom ridpassen

När man har privathäst eller är medryttare eller något liknande, när man helt enkelt planerar och bestämmer själv hur man ska rida, då kan man göra på två sätt. Planera eller rida som men känner för. Självklart kan man göra en blandning av dessa och ibland planera och iland bara rida så som man har lust. Men det som jag tror ger mest är om man planerar men samtidigt är beredd på att kunna förändra upplägget efter vas som händer.

 

Det jag menar med att planera är att man har ett mål och någonting man ska träna på, om man lägger upp alla sina ridpass genom planering så kommer du och hästen få en varierad träning och då också bli bättre på allt. För vissa saker är roligare än andra och det är ganska lätt att man tränar mest på det man tycker är roligt. Men om man planerar så planerar man förhoppningsvis in de mindre roliga sakerna också.

 

Ett ridpass ska enligt mig läggas upp i ungefär 7 delar beroende på hur länge man rider (antalet skrittpauser varierar) delarna är:

1. Framskrittning

2. Framjoggning
3. Träna på ett par moment
4. Skrittpaus
5. Träna på några andra moment
6. Avjoggning
7. Avskrittning


Om man lägger upp varje ridpass såhär så kommer man få ut mer av ridpassen. Man rider på det sättet inte bara runt och ör det man känner för när man känner för det. Man har en plan redan innan som är bra för hästen och där man bestämt innan vad man ska träna på. Därför så tränar man på bra saker som man vet att man behöver bli bättre på.

  

 
Kram Jennifer
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0